חינוך חברתי ערכי הינו עמוד יסוד בתפיסה החינוכית של בית הספר התיכון בויאר. זהו מרכיב שווה ערך למצוינות האקדמית הנדרשת מתלמידי בית הספר, והציפייה היא לגילוי של מצוינות ומנהיגות גם בתחום זה.
במהלך השנים בבית הספר, נחשפים התלמידים לפעילויות שונות ומפגשים מגוונים המחדדים את המודעות החברתית של התלמידים, מעמיקים את ערכיהם וזהותם האישית, ומובילים את התלמידים ליוזמה ותרומה לחברה הישראלית.
מעורבות חברתית והתפתחות אישית
מעורבות חברתית היא חלק משמעותי בסדר היום של בית הספר.
כבר בחטיבת הביניים יוצאים התלמידים לפעילויות התנדבות במסגרות שונות דוגמת ביקורים בבתי אבות, גיוסי כספים לארגון משאלת לב וכן אריזת סלי מזון לנזקקים.
בכיתה ט' עוברים התלמידים תהליך בשעורי צדק חברתי המלווים במערכי שיעור חברתיים ושילוב פעילויות התנדבותיות שונות. בכיתה י' נדרשים התלמידים להיות מעורבים כחלק מסדר יומם, ועל כן ישנה חשיבות רבה לבחירת מקום המעורבות החברתית.
התלמיד נחשף לסוגים שונים של מעורבות, דוגמת סיוע לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, מנהיגות נוער, צמצום פערים, איכות הסביבה, פעילות בתנועות נוער, קשר בין דורי, ישוב סכסוכים ועוד.
בית הספר מעודד את התלמידים, שותף ומכוון לפעילות מורחבת ולהשתתפות במסלול התלת שנתי המורחב בו נדרשים התלמידים להיות מעורבים מכיתה י' ועד י"ב בפעילות יומיומית בתחום בו בחר התלמיד.
מפגשים:
בבית הספר מתקיימים מפגשים רבים ומגוונים מתוך תפיסה המכירה בערכו של השיח הבלתי אמצעי כמנוף להתפתחות אישית וחברתית.
לדוגמא: מפגש עם בוגרים ודמויות מעוררות השראה: מפגש עם תלמידי בית הספר הממ"ד הימלפרב, מפגש עם פורום המשפחות השכולות, מפגשים עם יוצרים ועם דמויות מפתח בחברה הישראלית ועוד.
משלחות:
השתתפות במשלחות נוער היא חוויה מעצבת ומעצימה באמצעות מפגש עם תרבויות ועם בני נוער ממדינות שונות. בית הספר מאמין בערכן ומזמן לתלמידים מבחר של משלחות מדי שנה:
משלחת לארצות הברית: השתתפות בטורניר כדורסל בבולטימור ואירוח במשפחות הקהילה היהודית בבולטימור ובניו יורק.
משלחות חילופי נוער לגרמניה
מסע לפולין: לחיזוק השייכות הלאומית והזיקה להיסטוריה ולמורשת העם היהודי ולהטמעת ערכים הומניסטים אוניברסליים.